Home Receptai Tinginių bandelės, kurios nesukietėja: rezultatas nuostabus!

Tinginių bandelės, kurios nesukietėja: rezultatas nuostabus!

0
Tinginių bandelės, kurios nesukietėja: rezultatas nuostabus!

Puikus receptas, kuris pravers, kai nustebina netikėti svečiai. Šias bandeles galite paruošti iš karto, jų nereikia kildinti.

Dėkoju už receptą savo draugei, kuri jį man pasakė prieš daugelį metų, ir nuo to laiko šios bandelės nuolat puikuojasi ant mano šeimos stalo.

Į tešlą taip pat galite įdėti lašinukų, susmulkintos šoninės…

Jums reikės:

  • 500 g pusiau rupių miltų
  • riebalų kepimui
  • 1 stiklinės grietinės
  • 1 pakelio kepimo miltelių
  • 1 šaukštelio druskos
  • 1 kiaušinio trynio
  • Riebalų kepimo skardai patepti

Aptepimui:

  • 1 kiaušinio

Pabarstymui:

  • Sezamo sėklų arba aguonų

Gaminimo eiga:

  1. Pirmiausia visi ingredientai turi būti kambario temperatūros.
  2. Gaminkite iš anksto viską išėmę iš šaldytuvo.
  3. Tešlą paruošti labai paprasta, nes nėra jokių mielių.
  4. Tiesiog sumaišykite visus ingredientus dubenyje.
  5. Gerai išmaišykite.
  6. Užminkykite minkštą tešlą be gumuliukų.
  7. Perkelkite tešlą ant miltais pabarstytos lentos.
  8. Iškočiokite tešlą.
  9. Storis turi būti apie 1 cm.
  10. Mažesnes bandeles išpjaukite konditerine formele.
  11. Jei norite, viršuje galite atspausdinti kokią nors formą, pvz., bulvių grūstuvės tinklelį ar kitą formą, bet, žinoma, tai nebūtina, tai tik dėl grožio.
  12. Bandeles aptepkite plaktu kiaušiniu.
  13. Galite jas palikti tokias arba pabarstyti sezamo sėklomis ar aguonomis.
  14. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol taps auksinės spalvos.

Linkime gero skonio!