Mityba turi įtakos sveikatai. Tai faktas, kurio niekas negali paneigti. Jei pasirinksite tinkamą meniu, galite sumažinti demencijos išsivystymo riziką.
Norint tai padaryti, svarbu atsiminti, kad mityba turi būti įvairi ir subalansuota. Būtina atsisakyti saldumynų ir mažinti raudonos mėsos kiekį meniu. Svarbu apriboti maistą, kuriame yra daug paprasto cukraus ir sočiųjų riebalų.
Apie tai pasakoja specialistas Kirilas Proščajevas. Gydytojas pažymėjo, kad geriau atkreipti dėmesį į žuvį, baltą mėsą. Šiuose maisto produktuose yra riebalų rūgščių, kurios padeda išvengti aterosklerozės.
Reikia valgyti pakankamai baltymų. Kiekvienam kūno svorio kilogramui reikia suvartoti gramą baltymų. Tuo pačiu metu bent pusė jų turėtų būti iš augalinio maisto. Tam galite rinktis pupeles, avinžirnius, tofu, soją, riešutus, grikius ar avižinius dribsnius, taip pat miežių košę.
Per dieną būtina suvalgyti apie 500 gramų daržovių ir vaisių. Tačiau jie turėtų būti skirtingų spalvų – taip gausite visų reikiamų vitaminų.