Antradienis, 26 lapkričio, 2024

Naujausi

Dažna klaida gaminant kakavą: nedarykite to

Daugelis žmonių mano, kad kakavos gaminimas nėra sudėtingesnis nei arbatos ar kavos ruošimas.  Ir iš tikrųjų taip, bet viena dažna klaida viską sugadina.

Kokia tai klaida?

Negerai, kai kakavos milteliai pilami į verdantį pieną. Tokiu atveju galite pamiršti sodrų šokolado skonį ir mėgstamą aromatą, būdingą gėrimams kavinėje. Pačiame gėrime atsiras gumuliukų, o paviršiuje susidarys pieno plėvelė, kuri daugeliui nepatinka.

Yra dar viena klaida, susijusi su kakavos virimu. Pirmiausia milteliai supilami į puodelį, o po to užpilami virintu pienu ir pagal skonį pridedama cukraus. Šis variantas taip pat neteisingas. Šiuo atveju kakavos skonis iki galo neatsiskleidžia.

Kaip reikėtų daryti?

Patyrę virėjai rekomenduoja pirmiausia kakavos miltelius sumaišyti su cukrumi. Tada dėti mišinį į puodą, užpilti karštu vandeniu, tada užkaisti puodą ant viryklės. Viską užvirinti, o tada užpilti karštu pienu. Gėrimas dar šiek tiek pašildomas, o tada nukeliamas nuo ugnies ir imamas plaktuvas arba mikseris. Gėrimas plakamas, kol paviršiuje atsiranda putų. Viskas – tobula kakava yra paruošta!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

LIDL: granatams – 50%, RIMI: majonezui – 51%. MAXIMA, IKI, THOMAS PHILIPPS ir kt. 48 savaitės (2024.11.25–12.01) rekomenduojamos nuolaidos

Šią savaitę kainų analitikė Irena peržiūrėjo nuolaidos.lt svetainėje pateiktus akcijų leidinius ir atrinko geriausius pasiūlymus, kuriuos verta išnaudoti! Šios savaitės nuolaidos apima šviežius vaisius,...

Nedėkite šių žaisliukų ant kalėdinės eglutės: jie jau pasenę ir nepatiks Gyvatei

Iki žiemos švenčių liko visai nedaug laiko! Todėl jau dabar verta galvoti, kaip papuošti kalėdinę eglutę. Specialistai teigia, kad, kaip ir bet kurioje gyvenimo srityje,...
---