Paruoškite šį maltos mėsos vyniotinį pagal „YouTube“ kanale pateiktą receptą ir turėsite puikius pietus ar vakarienę.
Jums reikės:
- 500 g maltos mėsos (pagal skonį)
- 20 ml aliejaus
- 1 svogūno
- Petražolių
- 40 g džiūvėsėlių
- 40 g majonezo
- Druskos
- Juodųjų maltų pipirų pagal skonį
- Baziliko
Įdarui:
- 100 g kumpio
- 100 g kietojo sūrio
- 50 g barbekiu padažo
Gaminimo eiga:
Aliuminio foliją lengvai patepkite aliejumi.
Į dubenį sudėkite maltą mėsą (gali būti dviejų rūšių).
Sudėkite aliejų, smulkiai supjaustytą svogūną, džiūvėsėlius, juoduosius pipirus, bazilikus, druską, susmulkintas petražoles, majonezą.
Viską gerai išmaišykite.
Sudėkite mėsos mišinį ant folijos ir suformuokite tolygų stačiakampį.
Paruoškite įdarą: supjaustykite kumpį kubeliais.
Sumaišykite su stambiai tarkuotu kietuoju sūriu.
Sudėkite ant maltos mėsos ir susukite.
Ir suvyniokite į aliuminio foliją.
Suvyniotą vyniotinį dėkite ant kepimo skardos.
Kepkite iki 200°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių.
Praėjus šiam laikui, ištraukite vyniotinį iš orkaitės.
Aptepkite barbekiu padažu.
Kepkite 10 minučių 180°C temperatūroje.
Atlikta!
Mėgaukitės!
Papildomas receptas
Jums reikės:
- 5 kiaušinių
- 250 g majonezo
- 350 g kietojo sūrio
- 1 svogūno
- 500 g maltos mėsos
- 1/2 šaukštelio druskos
Gaminimo eiga:
Dubenyje išplakite kiaušinius su majonezu, suberkite tarkuotą sūrį ir gerai išmaišykite.
Supilkite masę į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą ir kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.
Tuo tarpu sumaišykite maltą mėsą su smulkintu svogūnu, įberkite druskos ir sluoksniuokite ant kepimo skardos.
Suvyniokite ir kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes.
Atlikta.
Mėgaukitės!
Instrukcijos vaizdo įraše: