Šis desertas yra vienas iš prancūzų konditerijos meno perlų. Jame rasite geriausią sviestinį kremą ir pajusite subtilų skonį. Tai prabangiausias mums žinomas desertas, persmelktas kavos ir šokolado aromatais.
Jums reikės:
Biskvitui:
- 3 kiaušinių
- 3 kiaušinių baltymų
- 120 g smulkiai maltų migdolų
- 120 g cukraus pudros
- 40 g paprastų miltų
- 25 g ištirpinto sviesto (atvėsinto)
- 20 g cukraus
Sviestiniam kremui:
- 1 kiaušinio
- 1 trynio
- 100 g cukraus
- 25 g vandens
- 200 g minkšto sviesto
- 4 šaukštų stiprios kavos
Šokoladiniam kremui:
- 200 g juodojo šokolado
- 150 g plakamos grietinėlės 33%
- 60 g sviesto
Glaistui:
- 100 g juodojo šokolado (70%)
- 100 g plakamos grietinėlės
Taip pat reikės:
- 50 g juodojo šokolado
- ½ arbatinio šaukštelio aliejaus
Gaminimo eiga:
Kiaušinius išplakite su cukraus pudra iki putų, palaipsniui suberkite migdolus, miltus ir plakite iki vientisos masės (plakite apie 10 minučių).
Kiaušinių baltymus ir cukrų išplakite iki standžių putų.
Pirmiausia į kiaušinių trynių masę įmaišykite ištirpintą sviestą, tada atsargiai, po truputį, įmaišykite gerai išplaktus baltymus.
Sluoksniuokite tešlą ant kepimo popieriumi išklotos skardos, tešla turi būti maždaug 1 cm storio – išlyginkite ir kepkite apie 8 minutes iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
Biskvitas neturėtų per daug patamsėti, ištraukite iš skardos ir palikite atvėsti ant grotelių.
Sviestinis kremas:
Visą kiaušinį ir vieną trynį plakite iki vientisos masės.
Į vandenį suberkite cukrų ir išvirkite cukraus sirupą – jis turi būti šiek tiek skystesnis už medų, o tai, kad jis išvirė, galima suprasti iš to, kad pradeda lipti prie šaukšto ir šiek tiek atsiskiria nuo puodo šonų.
Jei turite termometrą, tai sirupas turi būti 120 laipsnių temperatūros.
Tuoj pat plona srovele supilkite cukraus sirupą į šviesų kiaušinių mišinį, nuolat plakdami (neleiskite sirupui pastovėti, nes jis sukietės).
Tada padidinkite plakimo greitį vienu lygiu ir plakite vidutiniu greičiu, kol mišinys atvės. Galiausiai įmaišykite minkštą sviestą ir išvirtą stiprią kavą.
Šokoladinis kremas labai paprastas – užvirkite grietinėlę, suberkite gabalėliais sulaužytą šokoladą ir išmaišykite šakute. Paimkite rankinį plaktuvą ir plakite, kol šokolado mišinys taps vientisos konsistencijos. Tada įmaišykite minkštą sviestą ir atšaldykite kremą šaldytuve.
Biskvitą supjaustykite į 3 lygias dalis – kvadratus arba stačiakampius. Stenkitės, kad kraštai būtų kuo tiesesni.
Vieną biskvito gabalėlį – tą, kuris bus apačioje – aptepkite tirpintu šokoladu su aliejumi ir padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.
Tada apverskite šį gabalėlį taip, kad šokoladas būtų apačioje, ir toliau tepkite ½ sviesto kremo.
Uždėkite antrą biskvito lakštą, švelniai paspauskite, paskleiskite šokoladinį kremą, uždėkite paskutinį biskvito lakštą ir vėl švelniai paspauskite.
Tada užtepkite kitą pusę kremo ir išlyginkite.
Galiausiai aptepkite glajumi, kurį pagaminote karštoje grietinėlėje ištirpinę šokoladą.
Padėkite desertą į šaldytuvą.
Galite pakaitomis naudoti kremus, pavyzdžiui, ant dugno dėti šokoladinį kremą, viskas priklauso nuo jūsų pasirinkimo, rezultatas vis tiek bus fantastiškas!
Linkime gero skonio!