Spanguolių pyragas bus pats skaniausias desertas! Receptas paprastas, tad siūlome jį kuo greičiau išbandyti. Šis pyragas labai tinka prie arbatos.
Ingredientai:
Tešlai:
- miltai – 130 g
- kiaušiniai – 3 vnt.
- cukrus – 1 valgomasis šaukštas
- sviestas – 150 g
- kepimo milteliai – 0,5 arbatinio šaukštelio.
Įdarui:
- spanguolės – 300 g
- graikiniai riešutai – 80 g
- cukrus – 0,5 arbatinio šaukštelio.
Papuošimui:
- cukraus pudra.
Gaminimas:
Kiaušinius plakite mikseriu su cukrumi ir minkštu sviestu apie 3-4 minutes. Suberkite miltus ir kepimo miltelius, toliau plakdami mikseriu
Spanguoles ir riešutus tolygiai paskleiskite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo formos, pabarstykite cukrumi ir ant viršaus užpilkite tešlą. Kepkite 200 laipsnių temperatūroje 40 minučių, formą uždenkite folija. Tada nuimkite foliją ir kepkite dar 5 minutes. Padėkite iškeptą pyragą ant lėkštės, atvėsinkite ir apibarstykite cukraus pudra. Skanaus!