Vištienos krūtinėlę galima paruošti įvairiais būdais, tačiau netinkamai paruošta mėsa gali būti sausa. Taip nenutiks, jei iškepsite vištieną pagal šį puikų receptą iš „YouTube“ kanalo. Be to, receptas labai paprastas ir greitai paruošiamas! Išbandykite šias puošnias keptas vištienos krūtinėles ir skaniai papietaukite!
Kepta vištienos krūtinėlė su agurkais, svogūnais ir sūriu
Jums reikės:
- 4 vištienos krūtinėlių
- Juodųjų maltų pipirų
- Druskos pagal skonį
- 100 g majonezo
- 30 g prancūziškų garstyčių
- 2 svogūnų
- 100 g raugintų agurkų
- 200 g kietojo sūrio
Gaminimo eiga:
Vištienos krūtinėlių paviršiuje įpjaukite kelis gilesnius griovelius.
Pagardinkite druska ir pipirais.
Dubenyje sumaišykite majonezą su prancūziškomis garstyčiomis.
Kiekvieną mėsos gabalėlį kruopščiai aptepkite šiuo mišiniu.
Nulupkite svogūnus, supjaustykite juos griežinėliais.
Į kiekvieną įpjovą įdėkite po vieną griežinėlį.
Marinuotus agurkus perpjaukite išilgai.
Kiekvieną gabalėlį taip pat įkiškite į mėsoje esantį griovelį.
Galiausiai į kiekvieną griovelį įdėkite po gabalėlį sūrio.
Dėkite į įkaitintą orkaitę 20 minučių 180°C temperatūroje.
Atlikta.
Patiekite su salotomis arba mėgstamu garnyru.
Mėgaukitės!
Sultinga ir skani vištiena paruošta.
Antrasis vištienos „akordeono“ receptas
Jums reikės:
- 4 vnt. vištienos krūtinėlių
- 100 g šoninės
- 200 g kietojo sūrio
- Druskos
- Juodųjų maltų pipirų pagal skonį
- 4 – 5 bulvių
- 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
Gaminimo eiga:
Vištienos krūtinėlių paviršiuje vėl įpjaukite griovelius, į kuriuos pakaitomis įdėkite šoninės ir sūrio riekeles.
Pagardinkite druska ir pipirais, o ant viršaus pabarstykite tarkuotu sūriu.
Nuskuskite bulves, supjaustykite jas mažesniais gabalėliais ir išdėliokite aplink vištienos krūtinėles, kurias sudėjote ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
Šiek tiek apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir pabarstykite druska.
Kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.
Išimkite ir patiekite su daržovių garnyru.
Linkime gero skonio!
Instrukcijos vaizdo įraše: