Fantastiškai skanus aguonų pyragas su obuolių įdaru. Dėl obuolių įdaro jis neįtikėtinai minkštas, skanus ir sultingas.
Jums reikės:
- 500 g paprastų miltų
- 1 pakelio kepimo miltelių
- 1 žiupsnelio druskos
- 150 g cukraus pudros
- 250 g sviesto
- 2 vnt. kiaušinių trynių
- 1 indelio grietinės
Įdarui:
- 1 kg tarkuotų obuolių (saldesnių)
- 200 g cukraus
- 1 citrinos (sulčių ir žievelės)
- 1/2 šaukštelio cinamono
- 300 g maltų aguonų
- Šiek tiek rupių miltų
Taip pat reikės:
- 1 vnt. kiaušinio tešlai aptepti
- Šiek tiek slyvų uogienės
- Cukraus pudros pabarstymui
Gaminimo eiga:
Paruoškite tešlą:
Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską ir cukraus pudrą.
Sviestą supjaustykite kubeliais ir sudėkite į mišinį.
Šakute sutrinkite į trupinius.
Sudėkite kiaušinių trynius (baltymus atidėkite vėlesniam laikui).
Po šaukštą įmaišykite grietinę, kol gausite vientisą tešlą.
Suvyniokite tešlą į plėvelę ir maždaug valandą palaikykite šaldytuve.
Tuo tarpu paruoškite įdarą: dideliame puode kaitinkite obuolius, cukrų, citrinos sultis, žievelę ir cinamoną.
Viską kartu troškinkite apie 5 minutes.
Kai obuolių sultys išgaruos, atidėkite į šalį, sumaišykite panardinamuoju maišytuvu iki vientisos masės ir į karštą masę įmaišykite maltas aguonas ir, jei norite, šiek tiek rupių miltų.
Kai įdaras visiškai atvės, įmaišykite išplaktą 2 baltymų masę.
Padalinkite tešlą į dvi dalis ir kiekvieną jų iškočiokite ant gerai miltais pabarstytos lentos iki kepimo skardos dydžio.
Gilesnę kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
Ant dugno uždėkite pirmąjį tešlos lakštą.
Aptepkite uogiene, įdarą paskirstykite ant uogienės ir uždenkite antru tešlos lakštu.
Prieš kepdami, pyrago viršų subadykite šakute.
Aptepkite plaktu kiaušiniu ir kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.
Patiekite apibarstytą cukraus pudra.
Linkime gero skonio!