Šis skanus desertas su šokoladu pagal „YouTube“ kanalo receptą bus šių metų atradimas! Jį mėgsta ir maži, ir dideli, o jūs net nebenorėsite pirkti ledų…
Jums reikės:
- 19 cm skersmens formos
Pagrindui:
- 170 g šokoladinių sausainių
- 50 g ištirpinto sviesto
- 1 valgomojo šaukšto plakamos grietinėlės
Kremui:
- 400 g plakamos grietinėlės
- 200 g kondensuoto pieno
- 20 g (2 šaukštų) kakavos
Šokoladiniam viršui:
- 100 g juodojo šokolado
- 100 g plakamos grietinėlės
Gaminimo eiga:
Sutarkuokite sausainius, perdėkite į dubenį ir užpilkite ištirpintu sviestu.
Įmaišykite šaukštą plakamos grietinėlės ir sausainių pagrindą paskleiskite ant kepimo popieriumi išklotos torto formos dugno.
PATARIMAS:
Sausainių pagrindą galite suspausti, pavyzdžiui, stikline.
Įdėkite formą į šaldytuvą ir paruoškite kremą.
Supilkite plakamą grietinėlę į dubenį ir plakant supilkite kondensuotą pieną.
Mišinį padalykite į dvi dalis, vieną dalį paimkite į atskirą dubenį ir sumaišykite su kakava.
Plakite, kol kremas taps vientisas.
Norėdami pagaminti glajų, karštą grietinėlę supilkite ant sulaužyto šokolado ir plaktuvu išplakite iki vientisos masės.
Iš šaldytuvo išimkite formą su sustingusiu pagrindu.
Užtepkite kakavos kremo, sumaišykite su šokoladiniu glajumi ir likusią dalį užpildykite baltu kremu.
Taip sluoksniuokite kakavos kremą su šokoladiniu ir baltuoju kremu, kol jis taps vientisas.
Tada, naudodami dekoravimo maišelį, ant viršaus suformuokite šokolado sluoksnį, išlyginkite šaukštu ir atšaldykite.
Jei norite patiekti kaip ledų pyragą, laikykite šaldytuve 5-6 valandas.
Atlikta.
Dabar tereikia supjaustyti ir patiekti.
Mėgaukitės!
Vaizdo įrašo medžiaga: