Kiekvienas yra susidūręs su sunkumais atidarant stiklainį. Kartais atrodo, kad jo atidaryti praktiškai neįmanoma, nepaisant kiek jėgos į tai įdėsi. Įprastai tokiomis akimirkomis į pagalbą pasitelkiame smailų peilį ar kitokį įrankį, nors tai daryti – labai pavojinga.
Naudodami peilį atidaryti stiklainį, galite rimtai susižeisti, ypač jei peilis yra keramikinis – tokie peiliai lengvai lūžta, o skeveldros nuo jų yra labai pavojingos. Kitaip sakant, rizikuoti tikrai neverta. Šiame straipsnyje pristatysime jums saugius ir veiksmingus būdus, kaip atidaryti stiklainį.
Karštas vanduo
Po dangteliu susikaupusiam slėgiui išleisti pakanka vos šiek tiek karšto vandens. Tereikia stiklainį kelioms minutėms įdėti į dubenį su karštu vandeniu. Tai leidžia dangteliui išsiplėsti pakankamai daug, kad jį būtų lengva nuimti.
Butelių atidarytuvas
Jei neturite laiko laikyti stiklainio karštame vandenyje, tuomet galite išbandyti kitą virtuvės darbuotojų rekomenduojamą triuką – butelio atidarytuvą. Jį švelniai uždėkite ant stiklainio briaunos ir kilstelėkite į viršų, kad po juo patektų šiek tiek oro. Keldami nenaudokite jėgos, nes galite iškreivinti patį dangtelį, dėl ko jį atidaryti taps dar sunkiau.
Audinys
Kartais pagrindinė problema, dėl ko negalime atidaryti stiklainio, yra drėgnos rankos. Pabandykite ant stiklainio dangtelio uždėti audeklą ir sukti per jį. Iš karto pajusite, kad sukibimas yra geresnis.
Medinis šaukštas
Vienoje rankoje laikykite stiklainį, kitoje laikykite medinį šaukštą ar mentelę, ir trenkite juo per dangtelio šonus ir stiklainio dugną. Slėgis turėtų pasišalinti ir stiklainį atidaryti bus daug lengviau.