Ne visoms šeimininkėms patinka gaminti patiekalus iš vištienos krūtinėlės. Kartais tokie patiekalai būna pernelyg sausi, todėl norime su jumis pasidalinti patarimais, kaip paruošti sultingą vištienos krūtinėlę. Tam tikrai nereikės daug laiko ar didelių pastangų!
Sultingos vištienos krūtinėlės receptas
Šis receptas yra labai paprastas. Jums tereikės vos kelių ingredientų ir visai nedaug laiko. Galite net neabejoti, kad šis patiekalas bus labai skanus, o mėsa išliks neįtikėtinai minkšta! Straipsnio pabaigoje taip pat rasite vaizdo įrašą, kuriame pamatysite visą gaminimo procesą.
Jums reikės:
- 2 vištienos krūtinėlių
- 3 kiaušinių
- 1 arb. š. prieskonių vištienai (pagal skonį)
- 2 česnako skiltelių
- 1 arb. š. druskos
- 2 valg. š. krakmolo
- Augalinio aliejaus (kepimui)
Kaip gaminti?
Pirmiausia vištienos krūtinėlę supjaustykite pailgais gabalėliais. Kiekvieną mėsos gabalėlį išmuškite ir įtrinkite prieskoniais.
Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Trynius sudėkite į dubenį su vištiena, įdėkite išspausto česnako, įberkite druskos. Išmaišykite.
Palikite mėsą pasimarinuoti bent 20 minučių.
Pabarstykite mėsą krakmolu ir vėl gerai išmaišykite.
Kiaušinių baltymus išplakite su žiupsneliu druskos. Kiekvieną vištienos gabalėlį pamirkykite kiaušinių baltymuose, dėkite į įkaitintą keptuvę su aliejumi. Kepkite ant vidutinės ugnies 2 minutes iš kiekvienos pusės. Štai ir viskas!
Pamokėlė vaizdo įraše:
Geriausia vištieną patiekti su bulvėmis ir šviežiomis daržovėmis.
Galbūt ir jūs atradote gudrybių, kaip paruošti sultingą vištienos krūtinėlę? Pasidalinkite!
Skanaus!