Tikriausiai kiekvienam ir taip aišku, jog kriaušės ir imbieras yra tobulas derinys. Siūlome pasigaminti imbiero ir kriaušių uogienę, kuri puikiai tiks prie pusryčių stalo.
Sudėtis:
Prinokusios kriaušės – 1 800 g;
cukrus – 800 g;
citrinų sultys – 60 ml;
tarkuotas, nuluptas imbieras – 2 arbatiniai šaukšteliai;
pektinas – 1 šaukštas (neprivaloma).
Gaminimas:
Pirmiausia nuplaukite ir nudžiovinkite kriaušes. Tuomet jas sutarkuokite didele tarka.
Dideliame puode sumaišykite kriaušes su cukrumi, citrinos sultimis bei imbieru.
Kai uogienė užvirs, sumažinkite ugnį ir dar virkite 30-45 minutes, kol masė atrodys tarsi drebučiai.
Kad uogienė būtų dar geriau sukietėjusi, galite į ją įdėti truputį pektino. Jei dėsite pektino, pavirkite uogienę dar kelias minutes.
Mėgaukitės skania uogiene! Ji puikiai tiks pagardinti košę ar šiaip pasmaližiauti!