Šiandien siūlome išbandyti namuose paruoštų minkštų suktinukų su obuolių įdaru receptą. Itin gardūs, tiesiog burnoje tirpstantys skanėstai. Puikus užkandis vaikams į mokyklą.
Ingredientai:
Įdarui:
2–3 obuoliai
100 g granuliuoto cukraus
1 šaukštelis cinamono
Tešlai:
600 g paprastų miltų
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
200 g sviesto
120 g cukraus pudros
5 g vanilinio cukraus
1 kiaušinis
200 g kefyro arba grietinės
Pabarstymui:
cukraus pudra
Gaminimo eiga:
Nuplautus obuolius nulupkite.
Tada sutarkuokite juos stambia tarka.
Sutarkuotus obuolius sudėkite į sausą keptuvę ir kepkite, retkarčiais pamaišydami.
Įpilkite cukraus ir išmaišykite.
Suberkite cinamoną, išmaišykite ir kepkite iki auksinės spalvos.
Į gilų dubenį suberkite miltus.
Suberkite kepimo miltelius ir šaukštu išmaišykite.
Sviestą pamerkite į miltus ir stambiai sutarkuokite.
Kruopščiai sumaišykite mišinį rankomis ir padarykite skylę centre.
Į centrą supilkite cukraus pudrą ir vanilinį cukrų.
Tada įmuškite kiaušinį, supilkite kefyrą ir gerai išmaišykite šaukštu.
Tuomet rankomis suminkykite vientisą tešlą.
Tešlą padėkite ant lentutės, suplėšykite ir suformuokite rutuliukus.
Tada iškočiokite tešlą, įdėkite įdaro, sulenkite ir spauskite pirštais.
Vienoje tešlos pusėje padarykite įpjovas (žr. vaizdo įrašą) ir susukite.
Paruoštus suktinukus sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Įdėkite skardą į iki 180°C temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite 20 minučių.
Iškepus suktinukams, juos apibarstykite cukrumi ir patiekite.
Linkime gero apetito!
Vaizdo įrašas: