Šiandien Jums pasiūlysime keptas bulves su žievele bei nuostabiu kreminiu graikiško jogurto, sviesto ir pasukų įdaru. Kad patiekalas nebūtų per daug monotoniškas, įdarui taip pat naudosime brokolį. Šiame patiekale puikiai išryškėja būdingas šiai daržovei skonis. Jei pasukų neturite, įmaišykite daugiau jogurto. O jei neturite jogurto, vietoje jo galite naudoti grietinę.
Tiesa, neperkepinkite brokolių, mat perkepinti brokoliai nepasižymi puikiu kvapu ir skoniu.
Ingredientai:
4 didelės bulvės
5 a. š sviesto
6 v. š pasukų
1 a. š džiovintų česnakų
10 brokolių žiedų
1 v. š alyvuogių aliejaus
14 a. š graikiško jogurto
druskos ir pipirų pagal skonį
nedidelis kuokštelis svogūnų laiškų
250 gr. čederio sūrio
Gaminimo eiga:
- Įkaitinkite orkaitę iki 200°C temperatūros.
- Išklokite skardą kepimo popieriumi.
- Nuplaukite bulves ir nusausinkite.
- Padėkite jas ant paruoštos skardos, bulves kai kuriose vietose pradurkite šakute ir pašaukite į orkaitę.
- Bulves kepkite 1 valandą arba kol visiškai suminkštės.
- Kol bulvės kepa, išvirkite brokolius.
- Kai bulvės bus paruoštos, leiskite joms šiek tiek atvėsti ir perpjaukite išilgai.
- Šaukštu išimkite bulvių minkštimą į dubenį, tačiau būkite atsargūs, kad nesuplėšytumėte odelės.
- Ištepkite odeles alyvuogių aliejumi ir vėl sudėkite bulves ant kepimo skardos.
- Į bulvių minkštimą įpilkite minkšto sviesto ir sutrinkite.
- Į bulvių košę įpilkite jogurto, pasukų, pagardinkite druska, pipirais ir česnaku.
- Kruopščiai sumaišykite mišinį.
- Įmaišykite susmulkintus svogūnų laiškus, susmulkintus virtus arba garuose virtus brokolius ir ketvirtadalį tarkuoto sūrio.
- Įdarą įterpkite į bulves ir pabarstykite jas likusiu sūriu.
- Bulves kepkite 20–25 minutes, kol išsilydys sūris.
Patiekite, kol šiltos.
Skanaus!