Nuo vaikystės visi žino, kad sriuba yra sveikas patiekalas, kurį reikia valgyti. Tačiau laikui bėgant daugelis žmonių pamiršta šią taisyklę,
Toksikologas Michailas Kutušovas paaiškino, kodėl sriubos turi būti kasdieniniame racione. Jis paaiškino, kad sriuba yra savotiškas ekstraktas, kuriame yra daug maistinių medžiagų. Šiltas skystis ypač reikalingas šaltu oru energijai palaikyti.
Tuo pačiu metu patartina valgyti įvairias sriubas, kad gautumėte daugiau naudos. Specialisto teigimu, valgant įvairių rūšių sriubas, bus didesnė tikimybė iš maisto produktų išgauti naudingų mikroelementų ir kalorijų. „Svarbu, kad tarp ingredientų būtų tik natūralūs produktai: mažiau dešros, daugiau daržovių, žolelių, ankštinių daržovių.“
Gydytojas pažymėjo, kad toks patiekalas ypač svarbus sergant gastritu. Tačiau sergant šia liga, teks atsisakyti tik pieno ir pupelių sriubų, taip pat sriubų su kopūstais ir rūkyta mėsa. Druskos kiekis turi būti kuo mažesnis.
Gydytojas taip pat pastebėjo, kad daugelis žmonių įpratę valgyti sriubą su duona. Tačiau pastarąjį produktą reikėtų vartoti saikingai.