Antradienis, 26 lapkričio, 2024

Naujausi

Kaip užšaldyti cukinijas – 3 geriausi būdai

Vasarą cukinijos parduodamos beveik visur ir yra pigios. Tačiau žiemą rasti cukinijų beveik neįmanoma arba jos yra labai brangios. Kad žiemą nekiltų problemų, geriau jomis apsirūpinkite vasarą. Yra keletas populiarių užšaldymo būdų.

Cukinijos šaldymas kubeliais

Pirmiausia cukinijas reikia nuplauti vandenyje, o tada nuo daržovių nupjauti galus. Prieš pradėdami šaldyti, įsitikinkite, kad šaldiklyje joms bus vietos. Taip pat, jei jūsų šaldiklis turi, įjunkite greito užšaldymo funkciją. Greičiau užšaldytos daržovės nepraras savo skonio ir tekstūros. Priešingu atveju cukinijos gali pakeisti spalvą ir tapti gana kietos. Geriausias variantas būtų šaldyti cukinijas kubeliais. Tokios daržovės dedamos į sriubas arba troškinamos su kitomis daržovėmis. Pirmiausia jas supjaustykite kubeliais, o po to virkite. Po to galite nupilti verdantį vandenį ir supilti daržoves į gilų indą. Aušinimo metu daržovės neturi liestis viena su kita.

Daržovės gali būti užšaldytos be priedų formoje arba su žolelėmis. Šie ruošiniai puikiai atrodys beveik bet kokia forma.  Cukinijos dedamos į šaldiklį 3–4 valandoms –18 laipsnių temperatūroje. Po to sušalę kubeliai supilami į maišelius., kad užimtų mažiau vietos.

Užšaldyti kepsnelius

Cukinijų kepsneliai yra tikrai naudingas ruošinys. Tokius ruošinius galima kepti tešloje arba orkaitėje.  Derliaus nuėmimo ir paruošimo principas panašus ir nesukelia sunkumų. Pirmiausia cukinijos supjaustomos apskritimais, o po to dedamos į karštą vandenį. Tada jos nusausinamos ant popierinio rankšluosčio ir užšaldomos ant padėklo.

Sušalę kepsneliai lengvai atskiriami nuo lentos paviršiaus. Po to juos galima supilti į indelius ar specialius maišelius. Kad būtų patogiau, galite pasirašyti, kas yra viduje ar nurodyti svorį.

Kaip užšaldyti tarkuotas cukinijas

Jei mėgstate cukinijų blynus, toks būdas bus idealus pasirinkimas. Tuo pačiu, naudodami šį šaldymo būdą, galite sutaupyti vietos šaldiklyje. Sutarkuotas cukinijas galima užšaldyti žalias arba termiškai apdorotas. Pirmiausia daržovės sutarkuojamos, o tada su marle išspaudžiamas skystis. Po to cukinijos dedamos į šaldymo maišelius ir iš maišelių pašalinamas oras.

Jei planuojate užšaldyti daržoves po terminio apdorojimo, tokiu atveju turėsite atlikti šiuos veiksmus:

1. Pirmiausia daržoves reikia sutarkuoti stambia tarka. Tada galite užvirti vandenį.

2. Cukinijas suberkite į sietelį ir užpilkite verdančiu vandeniu. Cukinijas pamirkykite karštame vandenyje 1 minutę.

3. Cukinijas palaikykite šaltame vandenyje, kad atvėstų.

4. Išspaustas cukinijas reikia perkelti į maišelius. Turinys perkeliamas taip, kad būtų gaunamas plokščias cukinijų paplotėlis. Taip jis užims mažiau vietos šaldiklyje ir tolygiau atšils, kai jo reikės.

5. Galiausiai turėsite pašalinti orą iš maišelių.

Tai yra pagrindiniai būdai, kurie padės cukinijas išsaugoti ilgą laiką. Tinkamumo laikas pirmiausia priklauso nuo pasirinkto metodo. Daržoves galite laikyti kepsneliais ar kubeliais apie 12 mėnesių. Optimali temperatūra turėtų būti –18 laipsnių. Tarkuotų cukinijų tinkamumo laikas yra nuo 8 iki 10 mėnesių.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Mitai apie papildus: ko dar nežinojote

Maisto papildai - produktas, kuris šiandien egzistuoja labai dažno žmogaus gyvenime. Vieni linkę nuoširdžiai rūpintis savo sveikata, kiti pasiduoda itin primygtinai propaguojamam sveiko gyvenimo...

Vanduo ar pienas neišbėgs, jei su puodu atliksite vieną paprastą triuką

Kiekvienas, mėgstantis gaminti, tikrai yra susidūręs su situacija, kai verdantis vanduo ar pienas bėga per puodo kraštus ir gadina ne tik nuotaiką, bet ir...
---