Ar nusprendėte iki Naujųjų metų numesti kelis kilogramus, o gal jau seniai sveikai maitinatės ir mėgstate išbandyti naujus receptus?
Išbandykite šiuos skanius špinatų blynelius, įdarytus sūriu pagal „YouTube“ kanalo receptą ir nesigailėsite!
Jums reikės:
- 150 g špinatų lapų
- 150 g avižinių dribsnių
- 2 kiaušinių
- Kietojo sūrio
- 2x 200 ml vandens
- 2 šaukštų saulėgrąžų aliejaus
- Druskos
- Juodųjų maltų pipirų pagal skonį
Gaminimo eiga:
Nuplaukite špinatų lapus.
Supjaustykite juos mažesniais gabalėliais ir sudėkite į smulkintuvą.
Sudėkite avižinius dribsnius ir kiaušinius.
Įpilkite 200 ml vandens.
Dabar visą mišinį sumaišykite iki vientisos masės.
Leiskite sumaišytam mišiniui 30 minučių pailsėti.
Tada įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų.
Taip pat įpilkite 2 valgomuosius šaukštus saulėgrąžų aliejaus ir įpilkite dar 200 ml vandens.
Vėl sumaišykite.
Gautą špinatų mišinį supilkite į dubenį.
Naudodami samtį, pilkite atitinkamą kiekį ant riebalais pateptos keptuvės kaip blynus.
Iškepkite ir, kai paviršius apskrus, apibarstykite tarkuotu sūriu.
Sulenkite per pusę.
Kepkite, kol sūris išsilydys ir patiekite.
Taip iškepkite visą špinatų mišinį.
Linkime gero skonio!
Instrukcijos vaizdo įraše: