Morkų kotletai labai sveikas patiekalas, kuris puikiai tiks vaikams! Išsikepkite šiuos daržovių kotletus pietums, jie tikrai sotūs!
Ingredientai:
- Morkos – 350 g;
- Kiaušiniai – 2 vnt.;
- Manų kruopos – 3 valgomieji šaukštai;
- Grietinėlė 10% – 120 ml;
- Varškės sūris – 80 g;
- Druska, pipirai – pagal skonį;
- Aliejus – 4 valgomieji šaukštai;
- Malti džiūvėsėliai – 3 valgomieji šaukštai.
Gaminimas:
Nuluptas morkas sutarkuokite ir sudėkite į puodą storu dugnu. Supilkite grietinėlę, įberkite druskos ir troškinkite, kol morkos suminkštės. Retkarčiais pamaišykite.
Sudėkite manų kruopas ir įberkite maltų pipirų pagal skonį. Gerai išmaišykite ir kepkite dar 5 minutes, kol viskas sutirštės. Tada šiek tiek viską atvėsinkite ir įmuškite kiaušinius bei sudėkite susmulkintą sūrį. Viską gerai išmaišykite.
Drėgnomis rankomis formuokite kotletus, apvoliokite juos maltuose džiūvėsėliuose ir kepkite augaliniame aliejuje. Skanaus!