Greiti ir gardūs kiaulienos nugarinės pietūs, kurie pradžiugins kiekvieną. Nuo tada, kai paragausite šių gardžių kepsniukų, pamiršite apie kotletus.
Garsus gardžios mėsos išpjovos su daržovėmis ir sūriu receptas iš „YouTube“ kanalo.
Jums reikės:
- 1,5 kg kiaulienos
- 1 valgomojo šaukšto druskos
- 1 šaukštelio kalendros
- 1 šaukštelio juodųjų pipirų
- 1/2 šaukštelio džiovintų aitriųjų paprikų
- 1/2 šaukštelio rozmarino
- 800 g bulvių
- 30 ml augalinio aliejaus
- 2 raudonųjų svogūnų
- 3 pomidorų
- 300 g sūrio
- Majonezo
Gaminimo eiga:
Supjaustykite kiaulieną 1-1,5 cm storio griežinėliais.
Padėkite mėsos gabalėlius ant kieto kilimėlio ir išmuškite plaktuku.
Tada peiliu mėsoje padarykite negilius tinklelio formos įpjovimus.
Apverskite mėsą ir padarykite tokius pačius įpjovimus.
Sudėkite prieskonius ir druską į trintuvą ir gerai įtrinkite.
Apibarstykite pipirais abi mėsos puses.
Gerai paskirstykite prieskonius.
Mėsą sudėkite į dubenį ir atidėkite į šalį.
Nuplautas ir nuluptas bulves supjaustykite apvaliais griežinėliais.
Bulves sudėkite į dubenį.
Pabarstykite druska ir išmaišykite rankomis.
Kepimo skardą išklokite folija, patepkite aliejumi.
Ir sudėkite bulves tarsi pagrindą kepsneliams.
Ant bulvių sudėkite mėsos griežinėlius.
Svogūną supjaustykite pusžiedžiais.
Ant mėsos sudėkite svogūnų žiedus.
Pomidorą supjaustykite griežinėliais.
Ir uždėkite ant svogūnų.
Uždenkite kepimo skardą folija ir pašaukite į orkaitę.
Kepkite 1 valandą 180°C temperatūroje.
Pasibaigus laikui, nuimkite foliją, kepsnelius patepkite majonezu.
Pabarstykite tarkuotu sūriu.
Įdėkite skardą į orkaitę.
Kepkite dar 15-20 minučių.
Iškeptą mėsą patiekite su šviežiomis salotomis ir pjaustytais pomidorais.
Mėgaukitės!
Vaizdo instrukcijos: