Bulvės yra viena iš populiariausių daržovių. Tai ne tik labai soti daržovė, bet ir universali – iš jos galima pagaminti daug įvairių patiekalų. Be to, ji dažnai dedama į salotas ar sriubas.
Reikėtų nepamiršti, kad daržovėje gausu polifenolių. Šios medžiagos turi antioksidacinių savybių ir gali apsaugoti nuo vėžio. Taip pat bulvėse gausu kalio, kurio reikia metant svorį. Be to, jei į meniu įtrauksite šį šakniavaisį, tai teigiamai paveiks jūsų skrandžio veiklą.
Bet ar galima valgyti šį šakniavaisį kasdien?
Tiesa tokia, kad bulvės pačios savaime yra sveikas produktas, tačiau viskas priklauso nuo to, kaip tiksliai jas paruošite ir kiek suvalgysite.
Specialistai rekomenduoja rinktis virtas arba orkaitėje keptas daržoves. Norint išlaikyti sveikatą, pakanka vienos bulvės per dieną.
Nekepkite daržovių aliejuje. Taip jos prisigers riebalų ir nebebus sveikas maistas. Gruzdintas bulvytes taip pat teks pamiršti, ypač besiskundžiantiems inkstų ligomis. Per didelis kalio kiekis jiems kenkia.
Taip pat turime prisiminti, kad bulvės nėra geriausias produktas tiems, kurie susiduria su diabetu. Yra dar vienas minusas. Bulvėse yra daug krakmolo, kuris gamina pieno rūgštį. Tai veda prie dantų emalio ardymo, padidina karieso riziką. Taigi, kaip ir kaskart pavalgius – derėtų praskalauti burną vandeniu, kad ant dantų liktų kuo mažiau maisto likučių.