Skanus maistas visai šeimai iš vieno kepimo indo. Šį receptą labai paprasta paruošti, tačiau patiekalas sotus ir skanus.
Įdaryta malta mėsa su bulvėmis ir česnakais – fantastiškas sprendimas greitiems ir skaniems pietums.
Jums reikės:
- 600 g bulvių
- 3 pomidorų
- 1 svogūno
- Druskos
- Raudonųjų paprikų miltelių
- 550 g maltos mėsos
- 120 g kietojo sūrio
- 2-3 skiltelių česnakų
- Itališkų žolelių
- Juodųjų pipirų
Gaminimo eiga:
Pirmiausia nuvalykite svogūną ir česnakus.
Svogūnus ir česnakus sudėkite į trintuvą.
Gerai sutrinkite.
Tada sumaišykite mėsą su šiuo mišiniu.
Įberkite druskos, paprikų miltelių ir juodųjų pipirų bei itališkų žolelių.
Jei norite, galite naudoti ir kitus prieskonius ar žoleles.
Mišinį gerai išmaišykite rankomis.
Iš mišinio suformuokite rutuliukus.
Nulupkite bulves.
Supjaustykite jas maždaug 1 cm storio griežinėliais.
Pjaustydami galite naudoti įvairias dekoratyvines pjaustykles.
Dabar pradėkite dėti ingredientus ant kepimo skardos tokia tvarka.
Vieną mėsos paplotėlį dėkite tarp dviejų bulvių ir paspauskite.
Taip viską išdėliokite ratu.
Tada sudėtas ir paruoštas bulves su mėsa užpilkite sutrintais pomidorais.
Galiausiai pabarstykite tarkuotu sūriu.
Kepkite orkaitėje apie 40 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Linkime gero skonio!