Penktadienis, 22 lapkričio, 2024

Naujausi

Nuostabus aguonų pyragas su obuoliais ir glajumi: labai skanu ir paprasta – patiks visiems!

Jums reikės:

  • 500 g aguonų
  • 1 litro pieno
  • 200 g sviesto arba margarino
  • 7 kiaušinių
  • 400 g cukraus pudros
  • 5 šaukštų manų kruopų
  • 600 g obuolių
  • 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • apie 200 g džiovintų vaisių (pvz., 50 g abrikosų, slyvų, razinų ir kt.)
  • 1 valgomojo šaukšto medaus
  • kelių lašų migdolų aromatinės medžiagos.

Glajui:

  • 1/4 puodelio (60 ml) 18% grietinėlės
  • 1 valgomojo šaukšto sviesto
  • 1 valgomojo šaukšto šokolado
  • Riešutų ir džiovintų vaisių.
  • Pavyzdžiui, migdolų drožlių.
  • Apelsinų žievelės

Gaminimo eiga:

Jei turite sausų maltų aguonų, suberkite jas į didelį puodą, supilkite pieną, uždenkite ir virkite ant silpnos ugnies dažnai maišydami apie 20 minučių (ilgainiui maltos aguonos sugers visą pieną ir išbrinks).

Jei turite sausų nemaltų aguonų, virkite jas piene maždaug 1 valandą.

Tada pertrinkite ar permalkite su virtuviniu kombainu (naudodami mažiausią sietelį du kartus).

Išimkite sviestą iš šaldytuvo, supjaustykite ir pašildykite.

Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų ir juos taip pat pašildykite iki kambario temperatūros.

Sviestą gerai išsukite su cukraus pudra, kol taps purus (apie 8 minutes dideliu greičiu).

Tada po vieną įmaišykite kiaušinių trynius, kantriai plakdami tarp kiekvieno trynio (taip pat dideliu greičiu).

Dabar pakaitomis su manų kruopomis įberkite 1 šaukštą aguonų ir maišykite trumpiau bei mažesniu greičiu.

Sudėkite nuluptus ir sutarkuotus obuolius.

Tada suberkite kepimo miltelius, smulkiai supjaustytus džiovintus vaisius, medų ir kvapiąsias medžiagas.

Viską gerai išmaišykite.

Kiaušinių baltymus su žiupsneliu druskos išplakite iki standžių putų.

Tada sudėkite juos į aguonų mišinį (3 porcijomis, kiekvieną kartą atsargiai pamaišydami šakute) ir išmaišykite.

Paruoškite didelę stačiakampę skardą, ne mažesnę kaip 25 x 40 cm, išklotą kepimo popieriumi.

Į ją įdėkite tešlą, išlyginkite paviršių ir pašaukite į iki 180°C temperatūros įkaitintą orkaitę.

Kepkite apie 50-55 minutes.

Išimkite, atvėsinkite ir aptepkite glajumi: puode užvirinkite grietinėlę, nukelkite nuo ugnies, sudėkite sviestą ir kubeliais sulaužytą šokoladą.

Maišykite, kol ištirps.

Pyragą apliekite glajumi ir papuoškite džiovintais vaisiais bei riešutais.

PATARIMAS

Pyragą galite iškepti iš anksto, iškepęs jis išliks šviežias kelias dienas. Apelsinų žieveles (keptas, cukruotas) galite nusipirkti jau paruoštas arba pasigaminti patys iš apelsinų.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Tai, ką pirmiausia pamatysite paveikslėlyje, atskleis jūsų vidinį „aš“

Visi mes pasaulį suvokiame skirtingai, ir kiekvieno mūsų suvokimas yra unikalus. Jis paremtas asmeninėmis savybėmis, charakterio bruožais bei gyvenimo patirtimi. Šis optinės iliuzijos testas,...

Kurių Zodiako ženklų atstovai gyvena ilgiausiai?

Ar kada nors susimąstėte, ar Zodiako ženklai gali turėti įtakos gyvenimo trukmei? Astrologai mano, kad kiekvienas ženklas ne tik lemia tam tikras asmenines savybes,...
---