Jei mėgstate išbandyti naujus receptus, turėtumėte būtinai išbandyti ir šį.
Savaitgalį sulaukėme netikėtų svečių, todėl pagaminau šį paprastą ir sotų patiekalą.
Nepakartojamai skanaus bulvių pyrago receptas iš „YouTube“ kanalo.
Jums reikės:
- 3-4 bulvių
- 1 l vandens
- 1 šaukštelio druskos
- 40 g sviesto
- 40-50 ml pieno
- 1 kiaušinio
- 150 g paprastų miltų
- 1 svogūno
- 1 morkos
- maltų juodųjų pipirų
- 250-300 g pievagrybių
- 50 ml augalinio aliejaus
- 90 g mocarelos
Gaminimo eiga:
Nuplautas ir nuluptas bulves supjaustykite ketvirčiais ir sudėkite į puodą.
Užpilkite vandeniu, įberkite druskos, uždenkite dangčiu ir virkite, kol suminkštės.
Sutrinkite virtas bulves dubenyje.
Sudėkite suminkštintą sviestą, karštą pieną ir sutrinkite juos į košę.
Košės vidurį padarykite skylutę ir į ją įmuškite kiaušinį.
Kiaušinį suplakite šakute ir sumaišykite su koše.
Miltus persijokite į dubenį su bulvių koše ir gerai išmaišykite.
Į keptuvę supilkite aliejų, sudėkite mažais gabalėliais supjaustytą svogūną ir pakepinkite.
Sudėkite tarkuotas morkas, druską, juoduosius pipirus, išmaišykite ir kepkite, kol suminkštės.
Apkeptus svogūnus ir morkas sudėkite į švarų dubenį.
Pievagrybius supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į keptuvę.
Pagardinkite druska, aliejumi ir juodaisiais pipirais, maišydami kepkite, kol taps auksinės spalvos.
Torto formos kraštus patepkite sviestu.
Išklokite kepimo popieriumi.
Bulvių mišinį sudėkite į kepimo formą, šaukštu išlyginkite ir suformuokite kraštus.
Ant bulvių sudėkite sluoksnį grybų, morkų ir svogūnų.
Uždenkite formą folija.
Įdėkite kepimo formą į orkaitę.
Kepkite 30-35 minutes 180°C temperatūroje.
Pasibaigus laikui, pyragą apibarstykite tarkuotu sūriu.
Dėkite pyragą atgal į orkaitę ir kepkite dar 5-7 minutes.
Kai iškeps, išimkite pyragą iš formą ir iš popieriaus, o viršų pabarstykite smulkintomis petražolėmis.
Galite patiekti.
Linkime gero skonio!
Vaizdo instrukcijas rasite čia: