Avižinių dribsnių su obuoliais receptas yra būtent tai, kas vėsią rudens dieną padarys malonesnę. Šis pyragas greitai ir paprastai paruošiamas, o rezultatas tikrai visiems patiks.
Receptą radome „YouTube“ kanale.
Jums reikės:
- Kepimo formos 24 cm
- 300 gramų obuolių
- 3 kiaušinių
- 100 gramų cukraus pudros
- 150 ml aliejaus
- Medaus
- 100 gramų cukraus
- 200 g paprastų miltų
- 1 pakelio kepimo miltelių (8 g)
- 1 arbatinio šaukštelio geriamosios sodos
- 100 gramų avižinių dribsnių
- 30 gramų kakavos
- 100 ml pieno
- 2 arbatinių šaukštelių cinamono
- 2 arbatinių šaukštelių tarkuotos citrinos žievelės
Įdarui:
- Šokolado + kokosų aliejaus pyrago glaistui
Pabarstymui (neprivaloma):
- Susmulkintų kokoso drožlių
Gaminimo eiga:
Užpilkite dribsnius karštu pienu ir palikite 10 minučių pastovėti.
Tuo tarpu išplakite kiaušinius su cukrumi iki putų.
Įpilkite aliejaus ir išmaišykite.
Suberkite kakavą.
Sudėkite maltus riešutus.
Taip pat suberkite išmirkytus avižinius dribsnius.
Įpilkite medaus ir gerai išmaišykite.
Nuplaukite ir sutarkuokite obuolius (nulupti nereikia).
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir soda.
Į tešlą įmaišykite tarkuotus obuolius.
Taip pat suberkite miltų mišinį.
Ir cinamoną su citrinos žievele.
Supilkite tešlą į kepimo popieriumi išklotą skardą ir išlyginkite.
Kepkite 170 laipsnių temperatūroje apie 55 minutes.
Iškepusį pyragą apliekite šokoladiniu glajumi, kurį galite paruošti vandens vonelėje.
Linkime gero skonio!