Pagrindinis privalumas, dėl kurio šeimininkės mėgsta česnakinę bagetę yra tas, kad ją galite beprotiškai lengvai ir greitai pagaminti.
Vienai bagetei pagaminti jums reikės:
- Saujelės žolelių (krapų, petražolių, kalendros)
- 50 ml alyvuogių aliejaus (geriausiai tinka ypač tyras alyvuogių aliejus)
- 2 skiltelių česnako
- Žiupsnelio druskos.
- Bagetėje padarykite kelis įpjovimus, tačiau neperpjaukite jos iki galo, o iš karto po to paruoškite likusius ingredientus.
- Nuplaukite žoleles ir smulkiai supjaustykite, česnaką sutarkuokite arba pertrinkite per česnakų trintuvę.
- Sumaišykite žoleles ir česnakus, pagardinkite druska. Į masę supilkite aliejų ir išmaišykite iki vientisos masės.
- Iš karto po to bagetę galite užpildyti česnakų skonio žaliuoju mišiniu.
- Bagetę apipilkite alyvuogių aliejumi ir pašaukite į orkaitę. Šiuo atveju 220 laipsnių temperatūroje ji turėtų būti kepama tik 5-7 minutes.
- Beliks tik supjaustyti bagetę gabalėliais ir galėsite džiaugtis, kad puikus priedas prie pirmojo patiekalo jau paruoštas!