Išradingos virėjos pasidalino paprasta gudrybe, kaip išsaugoti žalumynus, kurių nereikia, iki kito maisto ruošimo.
Kad nereikėtų išmesti žalumynų, taupios namų šeimininkės perprato gudrybę, kurią naudoja net garsūs virtuvės šefai.
Jei patiekalas jau išvirtas, ištroškintas ar iškeptas, o ant pjaustymo lentos yra krūva papildomai susmulkintų ir nebereikalingų žolelių, metas išsitraukti alyvuogių aliejų ir ledų formeles.
Likusias žoleles atsargiai sudėkite į formelių dalis. Pripildykite maždaug pusę kubelio dydžio. Tada žalumynus užpilkite alyvuogių aliejumi ir įdėkite į šaldiklį.
Po užšaldymo kubelius sudėkite į maišelį ir grąžinkite į šaldiklį. Ten kubeliai galės būti laikomi šaldiklyje tol, kol jų prireiks.
Aliejuje esančios prieskoninių žolelių porcijos gali būti ilgai saugomos ir visada bus po ranka, kai šeimininkei reikės imtis naujo kulinarinio eksperimento.