Kai išvykstame į svečias šalis, gana dažnai apsistojame viešbučiuose. Neretai nusprendžiame pasirinkti tokį apgyvendinimą, kuriame siūlomi ir tam tikri papildomi patogumai, tokie kaip baseinas, pirtis, sūkurinė vonia kambaryje, ir t.t. Sutinkame mokėti papildomai, jei iš kambario atsiveria gražus vaizdas… Poilsiaudami dažniausiai nenorime rūpintis maisto gaminimu, todėl gana dažnai yra pasirenkamas viešbutis, kuris taip pat siūlo ir maitinimą. Jei viešbutyje yra siūlomi pusryčiai, neretai sutrinkame, kai pamatome, kad pusryčių tipai gali būti labai skirtingi. Tai – švediškas stalas, angliški pusryčiai ar kontinentiniai pusryčiai. Nors pirmi du pusryčių tipai atrodo ganėtinai aiškūs, tačiau kontinentiniai pusryčiai kelia tam tikrų klausimų.
Kas yra kontinentiniai pusryčiai?
Įvairių viešbučių siūlomi kontinentiniai pusryčiai gali skirtis, tačiau dažniausiai tai yra lengvas rytinis valgis. Gali būti patiekiama šviežia ar skrudinta duona ir įvairūs priedai: sūris, uogienė, sviestas, vaisiai, ir t.t. Viešbučio svečiams taip pat yra siūloma kava ir arbata, gaivinantys gėrimai, ir t.t.
Kai kuriuose viešbučiuose kontinentiniai pusryčiai gali būti interpretuojami kiek kitaip. Pavyzdžiui, gali būti siūlomos dešrelės, virti ar kepti kiaušiniai, vafliai, skrebučiai, ir t.t., taip pat gali būti siūloma rinktis dribsnius, jogurtą, pieną, sveikuoliškus batonėlius, ir t.t.
Įdomu tai, kad britai likusią Europos dalį vadina žemynine dalimi, todėl kontinentiniai pusryčiai yra visiška priešingybė sotiems angliškiems pusryčiams, kurių metu gali būti siūlomi kepsniai, bulvės, dešrelės, pupelės, ir t.t.