Ruduo – tai metų laikas, kai gamta siūlo ypatingai įvairų maisto produktų asortimentą, kuris ne tik praturtina mūsų mitybą, bet ir teigiamai veikia sveikatą. Kai lapai ima keisti spalvą, pats laikas išnaudoti rudens gėrybes, kurios gali padėti numesti svorio ir pagerinti bendrą savijautą.
Įtraukdami šiuos sezoninius produktus į savo mitybos racioną, galime ne tik mėgautis gardžiais patiekalais, bet ir sustiprinti organizmą natūraliomis vitaminais ir mineralais. Atraskite, kaip rudens skoniai gali lemti jūsų sveikatos pokyčius!
KOKIUS MAISTO PRODUKTUS REIKĖTŲ REGULIARIAI VALGYTI RUDENĮ?
Moliūgai
Daugelis mitybos ekspertų mano, kad moliūgas yra maisto produktas, kurio daugelis žmonių linkę tiesiog neįvertinti. Net patyrę sodininkai ne visada rūpinasi šiuo gėriu, o mieliau šias daržoves atiduoda pašarui gyvuliams.
Tai didelė klaida!
Moliūgas – tikras vitaminų ir mineralų lobynas, turintis mažai kalorijų. Metantiems svorį geriau valgyti žalią, virtą arba keptą moliūgą.
Šimte gramų moliūgo yra mažiau nei 30 kcal, o tai yra geras rodiklis besilaikantiems dietos.
Šis produktas padeda atsikratyti patinimo ir išvalyti organizmą.
Ekspertai mano, kad moliūgas yra puiki daržovė, padedanti užkirsti kelią daugeliui pavojingų ligų, todėl jis turėtų būti įtrauktas į mitybos racioną.
Obuoliai
Rudenį sveikiausi vaisiai lieknėjantiems – rūgštūs obuoliai. Galbūt jie nėra tokie skanūs ir patrauklūs, tačiau jie yra sveikesni ir naudingesni jūsų organizmui.
Jei jūsų sveikata leidžia, galite drąsiai išbandyti iškrovos dieną valgant tik obuolius. Tai padės jums greitai atsikratyti viršsvorio, pagerinti cholesterolio kiekį kraujyje ir sustiprinti organizmą.
Obuoliai puikiai padeda išlaikyti jaunatvišką išvaizdą, todėl savo grožiu besirūpinančios moterys turėtų kasdien suvalgyti bent po kelis obuolius.
Cukinijos
Nuo cukinijų sunku priaugti svorio, nes net ir keptos jos turi mažai kalorijų. Jos yra labai neutralaus skonio, todėl iš jų galima paruošti neįtikėtinai daug patiekalų.
Cukinijos gali pagerinti odos būklę, todėl kenčiantys nuo gilių raukšlių ir turintys spuogų turėtų jas dažniau valgyti.
Produktas taip pat vertinamas kaip puiki priemonė bendram organizmo stiprinimui.