Nemėgstantys svogūnų tiesiog dar nebandė jų marinuotų. Išties verta pagaminti porą stiklainių šio traškaus ruošinio, nes ingredientų reikia mažai, o gaminimui teks skirti vos porą minučių.
Todėl šiandien atskleisime greitą svogūnų marinavimo acte receptą. Įstabiai kvapnūs, saldžiarūgščio skonio svogūnai tinka prie daržovių, garnyrų ir, žinoma, prie mėsos. Be to, toks ruošinys šaldytuve stovės mėnesį ar net ilgiau.
KAIP MARINUOTI SVOGŪNUS ACTE
INGRIDIENTAI
500 g raudonųjų svogūnų
250 ml vyno acto
140 g cukraus
GAMINIMO EIGA
1. Pirmiausia pašalinkite svogūnų lukštus. Tiesa, galite naudoti ir baltuosius svogūnus, tai neturės įtakos skoniui. Visgi su raudonaisiais svogūnais marinatas atrodys daug apetitiškiau.
2. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais ir sudėkite į stiklainį.
3. Actą supilkite į atskirą puodą, suberkite cukrų ir padėkite ant viryklės. Galite pridėti gvazdikėlių, keletą pipirų žirnelių ar net lauro lapelį. Nors ir be šių prieskonių marinatas bus puikus.
4. Marinatą užvirinkite, tada užpilkite ant svogūnų.
5. Stiklainį atvėsinkite iki kambario temperatūros ir padėkite į šaldytuvą. Paruošta!
Šis marinuotų svogūnų salotoms receptas paprastas kaip du kart du, o ir po ranka visada bus ruošinys, kuris tikrai sulauks savo valandos, net jei jūsų šeimos nariai nėra svogūnų mėgėjai.
Patiekalas bus kvapnus, šiek tiek saldus ir labai traškus. Šie marinuoti svogūnai puikiai tiks ne tik prie šašlyko gamtoje, bet ir namuose su silke. Vieniems šie marinuoti svogūnai – idealus priedas prie salotų, o kiti net valgo su duona. Vienaip ar kitaip, receptas vertas dėmesio.