Bet kuri šeimininkė susidoros su paprastu skanaus užkandžio paruošimo procesu, o naminis daržovių užkandis patiks kiekvienam, kuris jį išbandys. Švelniai aštrūs baklažanai su morkomis ir česnakais. Štai receptas:
Ingredientai
- 2 kg baklažanų (geriau imti mažo dydžio),
- 500 g morkų (rinkitės dideles ir saldžias),
- 150–200 g česnakų,
- mažas ryšelis petražolių.
Gaminimo eiga
Pirmiausia nupjaukite nuplautų baklažanų kotelius ir subadykite baklažanus šakute – taip gaminimo metu išeis nereikalingas skystis ir baklažanai nesprogs. Virkite daržoves 3–5 minutes pasūdytame vandenyje. Svarbiausia nepervirti.
Taip paruoštus baklažanus padėkite ant lygaus paviršiaus (gerai tinka grotelės šalia kriauklės), ant baklažanų uždėkite pjaustymo lentą su svoriu. Palikite baklažanus nusivarvėti.
Per tą laiką morkas reikia nuskusti ir sutarkuoti burokine trintuve (galite naudoti ir nestambią daržovių pjaustyklę). Česnakus ir petražoles nuplaukite ir smulkiai supjaustykite.
Dabar grįžtame prie baklažanų. Kiekvieną daržovę perpjaukite, bet ne iki galo, kad galėtumėte ją „uždaryti“. Į vidų sudėkite morkų, česnako ir petražolių mišinį ir siūlu pervyniokite baklažaną, kad įdaras neiškristų.
Įdarytas daržoves sudėkite į 3 litrų stiklainį ir užpilkite sūrymu, paruoštu įpylus 2 šaukštus druskos į 1 litrą vandens.
Stiklainį uždarykite nailoniniu dangteliu ir palikite šiltai 2 dienas, tada laikykite rūsyje.