Papasakosime, kaip pasigaminti skanų ir sveiką patiekalą iš kiaušinių. Kiaušiniai yra vienas sveikiausių ir skaniausių pusryčių sprendimų, o amerikietiška kiaušinienė iš esmės yra plakti ir kepti kiaušiniai. Tačiau šio, iš pirmo žvilgsnio, nesudėtingo patiekalo gaminimas turi paslapčių ir subtilumų. Mes jums norime papasakoti, kaip pasigaminti tobulą kiaušinienę.
Didžiausia gudrybė gaminant kiaušinienę – gerai išplakti kiaušiniai (išplakti rankomis). Kuo stropiau ir energingiau tai darysite, tuo puresnis ir minkštesnis bus patiekalas. Kita paslaptis – išjungti kaitrą likus nedaug laiko iki visiško kiaušinių iškepimo. Tai padės išvengti perkaitinimo ir pernelyg didelio sausumo. Žinodami šias dvi gudrybes ir klasikinį receptą, lengvai pagaminsite skanius ir sveikus pusryčius visai šeimai.
4 porcijoms jums reikės:
- 8 didelių kiaušinių;
- pusės stiklinės (100-150 ml) pieno;
- 2 šaukštų ištirpinto sviesto;
- druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį.
Paruošimo būdas:
- Kiaušinius įmuškite į dubenį ir plakite rankiniu plaktuvu, kol jie taps šviesiai geltonos spalvos.
- Supilkite pieną ir pagardinkite druska bei pipirais. Dar kartą išplakite (iki putų).
- Sviestą įdėkite į nepridegančią keptuvę storu dugnu. Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies.
- Supilkite plaktus kiaušinius į keptuvę ir kepkite 1-2 minutes (kol paruduos).
- Naudodami karščiui atsparią guminę mentelę, atsargiai įstumkite vieną plaktos kiaušinienės kraštą į vidurį, pakreipdami keptuvę. Tada pakartokite su kitais kraštais, kol kiaušiniai sutirštės.
- Išjunkite ugnį ir dar šiek tiek pamaišykite kiaušinius keptuvėje. Tada perkelkite juos į lėkštę. Kiaušinienė paruošta!
P.S. Geriausi priedai – šviežios žolelės, pomidorai ir sūris.
Skanaus!