Moliūgų duona yra labai skani. Receptas nėra sunkus, tad kiekvienas gali pamėginti ją išsikepti. Panaudokite savo moliūgų derlių!
Ingredientai:
- moliūgo minkštimas – 0,5 kg;
- miltai – 1 kg;
- sausos mielės – 70 g;
- druska – 15 g;
- cukrus – 15 g;
- kukurūzų aliejus – 50 ml.
Gaminimas:
Moliūgo minkštimą supjaustykite gabalėliais ir virkite, kol suminkštės, tada supilkite turinį į dubenėlį ir moliūgą sutrinkite į tyrę. Į kitą indą supilkite 100 ml moliūgų tyrės ir įberkite cukraus, išmaišykite ir sudėkite mieles. Palikite 15 minučių pastovėti. Tada sumaišykite mieles su likusiu trintu moliūgu, įpilkite kukurūzų aliejaus, įberkite druskos ir įdėkite miltų. Minkykite tešlą ir leiskite jai pastovėti 40 minučių, kol pakils. Tešla turi padidėti dvigubai.
Tada perminkykite tešlą ir leiskite jai dar šiek tiek pakilti. Padalinkite tešlą į tris lygias dalis. Kiekvieną dalį sudėkite į kepimo formą ir patepkite kukurūzų aliejumi. Ant viršaus galite užbarstyti sezamo sėklų. Kepkite 200 laipsnių temperatūroje 45 minutes. Skanaus!