Jei pastebėjote, kad konservuoti agurkai nesigauna traškūs ir skanūs, o minkšti ir tirpstantys rankose, gali būti keletas priežasčių.
1. Neteisinga veislė
Ne visi žalumynai vienodai tinkami marinavimui ir raugimui. Idealus variantas yra mažo dydžio, tamsiai žalios spalvos vaisiai, išmarginti gumbais su juodais spygliais. Taip pat svarbu skaityti, kas nurodyta ant sėklų pakelio.
2. Jokio mirkymo
Ar norite, kad traškėjimas užpildytų visą kambarį, kai nukandate raugintą agurką? Tuomet laikykitės šio veiksmų plano: skinti, rūšiuoti, mirkyti.
Prieš marinavimą agurkai turi pabūti šaltame vandenyje bent 4–5 valandas. Skystį rekomenduojama keisti arba net į jį įdėti ledo kubelių.
3. Netinkama druska
Ne visa druska tinka sūdyti. Produktas, ant kurio pakuotės yra užrašyta „Ekstra“, „Joduota“, „Su fluoru“, „Smulki“, pilti į stiklainius netinka.
Rinkitės klasikinę stambią akmens druską, tada jūsų agurkai visada bus verti pagyrų.