Tai ne paprastas pomidorų padažas, o puikus išsigelbėjimas, kai norisi ilgai nestovint prie viryklės išsivirti skanių makaronų vakarienei. Šis pomidorų padažas yra puiki alternatyva nesveikam kečupui ir kitiems pirktiniams užpilams.
Patikėkite, jo skonis nenusakomas: vidutiniškai aštrokas, šiek tiek saldokas ir labai kvapnus. Žiemą, kai pomidorai brangiai kainuoja, žinau, kad sandėlyje visada galiu rasti pagaminto rudenį nuostabaus pomidorų padažo. Dažniausiai jį pilu į makaronus, bet taip pat padažas puikiai dera su mėsa, bulvių koše ar tiesiog kaip užtepėlė ant šviežio batono. Rekomenduoju!
Kuo šis pomidorų padažas unikalus
Pagrindinis šio padažo privalumas – žalumynai. Bazilikas pomidorų padažui suteikia neįtikėtino pikantiškumo ir įsimintiną skonį, o šviežios petražolės suteikia gaivumo. Kai kurios namų šeimininkės į pomidorų padažą beria krapų ar kalendros. Bet mūsų šeimai šie žalumynai užgožia skonį. O jūs galite eksperimentuoti.
Ingredientai
1 kg pomidorų
1 a. š druskos
100 g česnako
1 ryšulėlis petražolių
25 g aitriųjų paprikų
1 kg saldžiosios paprikos
2 v. š cukraus
1 ryšulėlis bazilikų
50 ml acto
Gaminimo eiga
1. Pomidorus švariai nuplaukite. Didelius pomidorus perpjaukite į 4 dalis, mažus – į 2.
2. Pašalinkite saldžiosios paprikos sėklas ir kotelius.
3. Nuluptus česnakus, paruoštus pomidorus ir saldžiąją papriką sumalkite mėsmale arba susmulkinkite daržovių trintuvu.
4. Pašalinkite aitriosios paprikos sėklas. Sutrinkite ją trintuvu ir įdėkite į paruoštą daržovių masę. Aitriosios paprikos dėkite pagal skonį.
5. Padėkite keptuvę ant viryklės, nustatę vidutinę temperatūrą.
6. Į paruoštą masę įberkite cukraus ir druskos. Viską gerai išmaišykite.
7. Smulkiai supjaustykite baziliką, petražoles ir suberkite į pomidorų padažą. Padažą virkite 8 minutes.
8. Tada nustatykite žemą temperatūrą, supilkite actą ir virkite dar 2 minutes.
9. Supilkite padažą į sterilizuotus stiklainius, užsukite dangtelius. Apverskite stiklainius, uždenkite antklode ir palaukite, kol padažas atvės.
Stiklainius galite saugiai laikyti kambario temperatūroje visą žiemą ir net iki kito derliaus.
Skanaus!