Itin gardūs pyragėliai, kurie jums taip patiks taip, kad juos gaminsite nuolat. Jie tapo dideliu mūsų namų atradimu, vaikai negali jų atsivalgyti.
Greitas ir paprastas subtilių pyragėlių receptas iš „YouTube“ kanalo.
Jums reikės:
- 170 ml pieno
- 1,5 valgomojo šaukšto kukurūzų krakmolo
- 1 valgomojo šaukšto cukraus
- 2 kiaušinių trynių
- 8 g vanilinio cukraus
- 170 g paprastų miltų
- 1 kiaušinio
- 1 kiaušinio baltymo
- 50 ml augalinio aliejaus
- 60 g cukraus
- 8 g kepimo miltelių
- 120 ml pieno
- Abrikosų uogienės
- Cukraus pudros
Gaminimo eiga:
- Į puodą su pienu suberkite vanilinį ir paprastą cukrų, kiaušinių trynius, krakmolą ir išmaišykite plaktuvu.
- Pastatykite puodą ant ugnies ir gerai maišykite, kol susidarys kremas.
- Į dubenį įmuškite kiaušinį, sudėkite baltymus, aliejų, cukrų ir plakite plaktuvu.
- Tada supilkite pieną ir dar kartą išmaišykite.
- Į mišinį palaipsniui persijokite miltus ir kepimo miltelius.
- Sumaišykite, kad susidarytų vientisa tešla.
- Į popierinius keksiukų formeles šaukštu į vidurį įdėkite kremo.
- Tada konditeriniu maišeliu užtepkite vanilinį kremą žvaigždės forma (žr. vaizdo įrašą).
- Sudėkite formeles ant kepimo skardos.
- Pašaukite į orkaitę ir kepkite 30-40 minučių 170°C temperatūroje.
Iškepusius pyragėlius apibarstykite cukraus pudra, į vidurį įdėkite abrikosų uogienės ir patiekite.
Mėgaukitės!
Instrukcijos vaizdo įraše: