Kava yra įtraukta į beveik kiekvieno žmogaus kasdienį racioną: šis nuostabus gėrimas padeda pabusti, suaktyvinti smegenis ir suteikti kūnui jėgų.
Tačiau gurmanai nuolat stengiasi, kad kavos skonis būtų dar išraiškingesnis ir įdomesnis, todėl pasitelkia įdomius derinius. Pavyzdžiui, į kavą deda įvairių prieskonių, dėl kurių gėrimas tampa sodresnis, tačiau neretai ingredientai gali ir nustebinti.
Kai kurie žmonės į kavą mėgsta įpilti citrinos sulčių. Skamba keistai, ar ne? Bet pasirodo, kad šio komponento dėka kavos skonis tampa neįprastas. Rūgštumas tarsi „išlygina“ kavos skonį, todėl ji tampa unikali.
Tiesa, svarbu nepamiršti, kad citrinų sultys yra ir vertingas vitaminų bei antioksidantų šaltinis. Vos vienas šaukštas sulčių gali padaryti jūsų kavos puodelį žymiai sveikesnį. Įprastai gurmanai standartiniam espreso kavos puodeliui deda vieną didelį šaukštą citrinos sulčių, tačiau kiekį galite koreguoti pagal savo skonį.
Ir dar vienas patarimas, jei norite kavai suteikti dar įdomesnį skonį – galite pabandyti įberti šiek tiek tarkuotos citrinos žievelės.