Vištiena prancūziškai: ar kada bandėte ją taip pagaminti? Tai labai sotus ir skanus patiekalas, kurio gaminimas nėra labai sunkus. Išbandykite!
Ingredientai:
- Vištienos filė – 600 g;
- Bulvės – 5 vnt.;
- Svogūnai – 1 vnt.;
- Sviestas – 20 g;
- Druska, malti juodieji pipirai – pagal skonį;
- Grietinėlė – 200 g;
- Kiaušiniai – 2 vnt.;
- Pomidorai – 1-2 vnt.;
- Sūris – 100 g.
Gaminimas:
Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, bulves – apskritimais. Vištienos filė supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais, įberkite druskos, pipirų, suberkite susmulkintą česnaką ir išmaišykite.
Kepimo formą ištepkite aliejumi ir sudėkite svogūnų sluoksnį, tada dėkite bulves, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Kiaušinius sumaišykite su grietinėle ir druska, užpilkite ant vištienos. Kepame 200 laipsnių temperatūroje pusvalandį.
Tada išimkite formą iš orkaitės, ant viršaus sudėkite pomidorų skilteles ir apibarstykite tarkuotu sūriu. Kepkite dar 10 minučių iki auksinės rudos spalvos. Skanaus!