Vištiena yra gaminama labai dažnai. Šį kartą siūlome prisiminti seną receptą, kuris tikrai yra vertas jūsų dėmesio.
Ingredientai:
- vištiena – 1,5 kg;
- kefyras – 150 ml;
- druska – 1,5 arbatinio šaukštelio;
- česnakai – 3 skiltelės;
- medus – 1 arbatinis šaukštelis;
- sojų padažas – 50 ml;
- pomidorų pasta – 1 valgomasis šaukštas.
Gaminimas:
Vištieną supjaustykite gabaliukais, pasūdykite. Užpilkite kefyru ir uždenkite lėkšte. Mėsa turi marinuotis 40 minučių.
Tada sudėkite vištieną į keptuvę su aliejumi. Kepkite 4 minutes iš kiekvienos pusės. Tada išspauskite česnakus, uždenkite dangčiu ir dar pakepkite mėsą.
Tada sudėkite medų, pomidorų pastą ir sojų padažą. Viską gerai išmaišykite ir uždenkite dangčiu. Troškinkite ant silpnos ugnies 10 minučių po dangčiu, tada apverskite mėsą ir troškinkite dar 5 minutes. Skanaus!