Moliūgų pyragas yra tikras rudens skanumynas. Pagardinkite pyragą citrusiniu sirupu ir mėgaukitės nuostabiu skoniu.
Ingredientai:
- Smulkiai sutarkuotas moliūgas – 2 stiklinės
- Kefyras – 250 ml
- Cukrus pyragui – 0,5 stiklinės
- Cukrus sirupui – 1,5 stiklinės
- Manų kruopos – 1,5 stiklinės
- Kepimo milteliai – 1,5 arbatinio šaukštelio
- Citrina – 1 vnt.
- Vanduo – 0,5 stiklinės
- Kokoso drožlės – papuošimui
- Augalinis aliejus – kepimo formai patepti.
Gaminimas:
Sumaišykite tarkuotą moliūgą, cukrų, manų kruopas, kepimo miltelius, kefyrą ir citrinos žievelę. Greitai išmaišykite, kad manų kruopos nespėtų išbrinkti, kitaip pyragas bus per tirštas. Tešlą sudėkite į kepimo formą, pateptą aliejumi ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40-45 min.
Sirupui sumaišykite vandenį, cukrų ir citrinos sultis, užvirinkite ir virkite 3 minutes.
Paruoštą sirupą atvėsinkite. Pyragą ištraukite iš orkaitės ir iškart užpilkite sirupu bei apibarstykite kokoso drožlėmis. Pirmiausia pyragas bus labai šlapias, pilnas sirupo, bet per pusvalandį jis susigers ir gausite skanų pyragą. Skanaus!