Štrudelis yra labai skanus saldus pyragas, pagamintas iš plonos tešlos su daug daug skanaus įdaro. Šiandien jums paruošėme lengvą štrudelio su braškėmis receptą.
Uogos yra tokios sultingos, kad įdaras praktiškai tampa kreminis. Apsilaižysite pirštus!
Sudėtis:
Mielinė tešla 500 g;
Braškės 600 g;
Cukrus 130 g;
Krakmolas – 1,5 valgomojo šaukšto;
1 kiaušinio trynys;
Cukraus pudra.
Gaminimas:
Braškes supjaustykite ketvirčiais.
Į indą su braškėmis supilkite cukrų ir krakmolą. Sumaišykite ir palikite pastovėti 15 minučių.
Paimkite vieną tešlos sluoksnį ir jį iškočiokite. Ant viršaus uždėkite braškių įdarą ir kitu tešlos sluoksnių jį uždenkite.
Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros, paimkite kepimo popieriaus ir juo padenkite kepimo formą.
Prieš kepant, patepkite štrudelio viršų kiaušiniu.
Kepkite 25 minutes. Iškeptą štrudelį apibarstykite cukraus pudra ir patiekite svečiams.
Skanaus!