Rugsėjį metas ne tik dirbti darže, bet ir iš anksto pasirūpinti vitaminais bei konservais žiemai. Žiemą norėsite atsidaryti stiklainį naminės uogienės ir pasimėgauti gardžia bei sveika vitaminų doze. Obuolių ir spanguolių uogienė yra labai mėgstama tų, kurie nemėgsta saldumynų. Šiai uogienei būdingas kartumas ir savitas rūgštumas.
Kaip pasigaminti gardžią spanguolių ir obuolių uogienę
Pasiruoškite reikiamus ingredientus, jums reikės:
- Spanguolių – 2 šaukštų
- Obuolių – vidutinio dydžio 3 vnt.
- Cukraus – 2,5 valgomųjų šaukštų
- Vandens – 100 ml.
- Paimkite spanguoles ir obuolius, ir nuplaukite po tekančiu vandeniu. Uogas sudėkite į puodą ir užpilkite 3 stiklinėmis vandens.
- Uždėkite ant viryklės, kaitinkite ant silpnos ugnies, nupilkite vandenį ir pamatuokite, kad liktų lygiai 100 ml nuoviro.
- Supilkite gautą nuovirą į puodą ir sumaišykite su cukrumi, išmaišykite ir kaitinkite ant silpnos ir vidutinės ugnies. Nuolat maišydami virkite, kol visas cukrus ištirps.
- Suberkite uogas į sirupą ir vėl pradėkite kaitinti ant silpnos ugnies. Kai pasirodys pirmieji burbuliukai, sumažinkite kaitrą iki minimalios ir virkite dar 20 minučių.
- Jei spanguolės ims sproginėti, puodą uždenkite dangčiu.
- Obuolius perpjaukite, pašalinkite sėklytes ir supjaustykite plonais griežinėliais. Sudėkite paruoštus obuolius į uogas ir atsargiai išmaišykite.
- Toliau maišydami virkite ant silpnos ugnies dar 20 minučių.
- Paruošta uogienė bus tiršta ir rūgšti, o obuoliai traškūs.
- Supilkite į švarius stiklainius, sandariai uždarykite dangteliais ir laikykite tamsioje vietoje.
Skanaus!