Džiovintų obuolių paruošimas namuose – vienas iš būdų išsaugoti derlių. Džiovinti obuoliai – puikus ir naudingas užkandis, jei norite numesti svorio, įspūdingai patiekti patiekalą ar papuošti salotas.
Kokius obuolius pasirinkti džiovinimui
Atkreipkite dėmesį į prinokusius obuolius, kurie neturi jokių sumušimų ar pažeidimų. Rinkitės vidutinio dydžio obuolius plona odele.
Kokios veislės tinka džiovinti?
Rinkitės saldžiarūgštes rudenines veisles. Jie daug geriau išlaiko savo skonį nei saldūs obuoliai.
Obuolių paruošimas
Obuolius nuplaukite, jų nereikia lupti, kad išliktų daugiau naudingų skaidulų.
Supjaustykite riekelėmis arba griežinėliais, kurie turi būti vienodo dydžio ir storio.
Kad obuoliai nepatamsėtų, skilteles 10 minučių pamirkykite rūgščiame tirpale – 10 ml citrinos sulčių sumaišykite su 200 ml vandens.
Išsklaidykite obuolius ant audinio ir leiskite jiems gerai išdžiūti.
Obuolių džiovinimas
Obuolius galite džiovinti 75-80 laipsnių temperatūros orkaitėje ir džiovyklėje – 45-50 laipsnių temperatūroje.
Kad džiovinti obuoliai būtų minkšti ir lengvai kramtomi, džiovinkite 40 laipsnių temperatūroje, palaipsniui didindami kaitrą iki 55-65 laipsnių.