Daugelis žmonių jau sulaukė gausaus skanių obuolių derliaus, todėl pats metas pradėti juos išsaugoti žiemai.
Geriausias būdas išsaugoti obuolius – virti uogienę!
Yra paprastas obuolienės receptas, kuri nustebins jus savo išskirtiniu skoniu. Taip paruošta uogienė gali būti puikus kepinių ir blynų įdaras, taip pat ja galite gardinti saldžius sumuštinius.
Kokių ingredientų jums reikės:
- Pusės kilogramo bet kokių obuolių
- Natūralios cinamono lazdelės
- 3 didelių šaukštų vandens
- 150 g cukraus ir šiek tiek citrinos sulčių.
Kaip gaminti
- Puode sumaišykite reikiamą kiekį vandens, cukraus ir citrinos rūgšties, uždėkite ant viryklės ir ištirpinkite.
- Kruopščiai nuplaukite obuolius, nulupkite juos ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.
- Sudėkite obuolius į puodą ir įberkite cinamono. Kai masė užvirs, sumažinkite ugnį iki minimalios temperatūros ir virkite 60 minučių.
- Vėliau uogienę sandariai uždarykite į stiklainius.