Anksčiau įvairių maisto produktų neretai įsigydavai Italijoje, kur dažnai vykdavome atostogauti. Dabar kelionės tapo retesnės, todėl išsisaugojau įvairių receptų, kurie man leidžia pasimėgauti tikrais itališkais skoniais ir aromatais. Šį kartą noriu su jumis pasidalinti marinuotų čili pipirų receptu.
Deja, mano sode čili pipirai neauga, todėl juos perku sezono metu (rugpjūčio-rugsėjo mėn.) turguje.
Jums reikės:
- 1 kg čili pipirų (iš tokio kiekio paruošite 3 stiklainius marinuotų pipirų po 300 ml)
- 10 vnt. kvapiųjų pipirų
- Acto (pagal skonį)
- 2 česnakų
- 600 g cukraus
Kaip gaminti?
Aštriu virtuviniu peiliu nupjaukite pipirų uodegėles, minkštimą supjaustykite plonais apskritimais. Galite pašalinti sėklas. Jei sėklas paliksite, marinuoti pipirai bus daug aštresni.
Česnakus supjaustykite griežinėliais. Paruoštas daržoves supilkite į gilų dubenį. Suberkite cukrų ir pipirus. Viską išmaišykite ir palikite per naktį šaldytuve.
Supilstykite į sausus stiklainius. Į kiekvieną stiklainį įpilkite porą šaukštų acto. Užsukite dangtelius.
Štai ir viskas!