Virti burokėliai naudojami daugeliui mūsų mėgstamų patiekalų. Vis dėlto, ne visada turime pakankamai laiko išvirti šias daržoves: juk tam neretai prireikia visos valandos. Būtent todėl siūlome išbandyti šį burokėlių gaminimo būdą: tam sugaišite vos 15 minučių.
Kaip gaminti?
Į puodą įpilkite vandens ir pastatykite ant ugnies.
Sudėkite burokėlius ir virkite neuždengtame puode ant silpnos ugnies.
Jei norite išvengti nemalonaus verdančių burokėlių kvapo, į puodą įdėkite duonos plutą.
Po 15 minučių virimo išjunkite ugnį ir 5 minutėms panardinkite burokėlius į ledinį vandenį.
Nulupkite burokėlius ir supjaustykite.
Taip pat galite burokėlius kepti orkaitėje: sugaišite šiek tiek daugiau laiko (25 minutes), bet daržovės skonis bus saldesnis. Kepkite 180°C temperatūroje.
Galbūt ir jūs žinote gudrybių, kaip greičiau paruošti burokėlius? Pasidalinkite!