Pasiruošimo šaltajam sezonui sezonas jau eina į pabaigą. Beveik kiekviena šeimininkė ir kiekvienas šeimininkas yra apsiginklavęs savo firminiais receptais, tarp kurių ypatingą vietą užima cukinijų konservavimas. Nežinau kaip jūs, bet negaliu nė dienos nieko neveikti. Juk sode dar liko tiek daug gėrybių! Taigi, šiandien pasidalinsiu su jumis savo nauja manija. Jūsų dėmesiui pristatau traškias cukinijas su česnakais, užkonservuotus žiemai.
Net ir ne patys aistringiausi cukinijų gerbėjai pamėgs šį receptą. Be to, cukinijas reikia vertinti dėl jų naudingų savybių, mažo kaloringumo ir universalumo. Šis receptas mums patiko, nes cukinijų skonis nėra ryškus. Šis skanėstas šiek tiek primena grybus. Be to, jis neįtikėtinai traškus ir gaivus.
Ingredientai
- 4 cukinijos
- 4 morkos
- ryšelis petražolių
- 2 valg. š. cukraus
- 3 valg. š. acto
- 2 skiltelės česnako
- ryšelis krapų
- 1 valg. š. druskos
- 0,25 a. š. maltų juodųjų pipirų
- 3 valg. š. aliejaus
Gaminimo eiga
1. Nulupkite cukinijų žieveles, išimkite sėklas ir supjaustykite mažais kubeliais. Česnaką supjaustykite plonais griežinėliais, o morkas – apskritimais. Susmulkinkite žalumynus.
2. Paruoštus ingredientus sumaišykite dubenyje, pabarstykite druska, cukrumi ir pipirais. Supilkite actą, augalinį aliejų ir gerai išmaišykite. Palikite kambario temperatūroje 4 valandas.
3. Mišinį sandariai sudėkite į švarius stiklainius.
4. Puodo dugną išklokite audeklu, kad stiklas nesprogtų. Uždenkite stiklainius dangteliais. Supilkite šiltą vandenį iki stiklainių šonų. Užvirus sterilizuokite ant silpnos ugnies.
5. Apverskite stiklainius aukštyn kojomis ir uždenkite antklode. Palikite, kol visiškai atvės.