Šis patiekalas bus nebrangūs pietūs arba vakarienė! Patikėkite, šio bulvių troškinio norės visi. Receptas labai nesunkus.
Ingredientai:
- bulvės – 1 kg
- svogūnas – 1 vnt.
- česnakai – 2 skiltelės
- pienas – 0,4 l
- druska – pagal skonį
- augalinis aliejus – 1 valgomasis šaukštas.
Gaminimas:
Nuluptas bulves supjaustykite kuo ploniau. Svogūną supjaustykite plonais žiedeliais. Bulvių griežinėlius sudėkite šiek tiek vieną ant kito riebalais išteptoje kepimo forma. Sudėję bulvių sluoksnius, išdėliokite svogūno žiedus.
Padažo darymas: į pieną įberkite druskos ir išspauskite česnako skilteles. Pridėkite prieskonių pagal skonį. Tada užpilkite padažą ant bulvių su svogūnais ir uždenkite kepimo formą dangčiu arba folija. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 25 minutes. Tada nuimkite dangtį ir leiskite bulvėms apskrusti. Skanaus!