Norite išties gardaus deserto? Tuomet privalote paragauti šio karamelinio sūrio pyrago!
Pagal šį receptą pagaminti mane įkvėpė mano geros draugės pagamintas karamelinis desertas, bet aš jį patobulinau pagal save.
Rezultatas tapo dar geresnis!
Jums reikės:
Pagrindui:
- 250 g karamelinių sausainių
- 120 g sviesto
Kremui:
- 500 g minkštos varškės
- 250 g maskarponės
- 250 ml augalinės plakamos grietinėlės
- 120 g cukraus pudros
Karamelei:
- 130 g cukraus
- 70 g sviesto
- 100 ml plakamos grietinėlės
Taip pat reikės:
- 23 cm skersmens torto formos
Gaminimo eiga:
Pirmiausia paruoškite sūrio pyrago pagrindą.
Karamelinius sausainius susmulkinkite trintuvu.
Sudėkite ištirpintą sviestą ir gerai išmaišykite rankomis dubenyje, kad mišinys susijungtų.
Mišinį įdėkite bei įspauskite į kepimo formą ir padėkite į šaldytuvą.
Paruoškite kremą:
Sumaišykite varškę su cukraus pudra ir maskarpone.
Kitame dubenyje išplakite augalinės kilmės grietinėlę iki standžių putų ir šaukštu įmaišykite į kreminio sūrio masę.
Sluoksniuokite kremą ant sausainių pagrindo, atšaldykite ir paruoškite karamelę.
Puode nuolat maišydami leiskite cukrui ištirpti.
Atsargiai supilkite grietinėlę ir maišykite, kol gausis vientisa karamelė.
Nuimkite nuo ugnies ir leiskite atvėsti, kad karamelė būtų dar šilta (skysta), bet nebe karšta.
Tiesiog užpilkite ant sūrio pyrago viršaus ir atidėkite į šalį, kad atvėstų.
Galiausiai galite papuošti smulkintais sausainiais ir karamele.
Linkime gero skonio!