Home Sveikata Koks maisto produktas gali padėti ženkliai sumažinti vėžio riziką?

Koks maisto produktas gali padėti ženkliai sumažinti vėžio riziką?

0
Koks maisto produktas gali padėti ženkliai sumažinti vėžio riziką?

Gydytoja Elena pataria į reguliarų mitybos racioną įtraukti baklažanus. Tai – labai maistinga daržovė, kuri gali padėti išvengti onkologinių susirgimų.

Gydytojos teigimu, violetinė daržovės spalva rodo, kad joje yra antocianinų, kurie apsaugo ląsteles nuo pažeidimų. Tokia savybe pasižymi violetinės spalvos daržovės, vaisiai ir uogos, tačiau antocianinų kiekis gali smarkiai skirtis. Pavyzdžiui, burokėliuose antocianinų kiekis yra dešimt kartų mažesnis nei baklažanuose.

Specialistė teigia, kad antocianinai padeda reguliuoti cholesterolio kiekį kraujyje, todėl smarkiai sumažėja aterosklerozės rizika. Elena pabrėžia, kad ši medžiaga užtikrina tinkamą kraujagyslių funkcionavimą.