Patikėkite, ši adžika su pomidorais, graikiniais riešutais ir kalendra tikrai taps jūsų mėgstamiausia! Būtinai ją pasidarykite.
Ingredientai:
- Pomidorai – 500 g;
- Raudonoji paprika – 200 g;
- Aitrioji paprika – 2-3 vnt.;
- Graikiniai riešutai – 400 g;
- Česnakai – 3 skiltelės;
- Kalendra arba petražolės – sauja;
- Saulėgrąžų aliejus – 4 valgomieji šaukštai;
- Actas 9% – 2 valgomieji šaukštai;
- Druska – valgomasis šaukštas.
Maisto gaminimas:
Išvalykite paprikų sėklas, nuplaukite žalumynus ir nusausinkite. Nupjaukite pomidorų kotelius. Pomidorus, papriką, česnaką, riešutus ir žoleles sumalkite trintuvu arba mėsmale. Tada įpilkite saulėgrąžų aliejaus, acto ir įberkite druskos ir cukraus. Išmaišykite ir palikite pastovėti per naktį, kad ištirptų druska ir cukrus.
Gero apetito